阿富汗教育概况 | glObserver Global Economics 9-1-2015


  () 在阿富汗的两个教育系统并存。传统的宗教学校教(宗教学校)通过“古兰经”来教育儿童。1935年阿富汗创立了世俗制度。高等院校包括喀布尔大学(成立于1932年),位于喀布尔和楠格哈尔伊斯兰大学(原Bayazid罗斯汉楠格哈尔省大学,成立于1962年)位于贾拉拉巴德。 然而,多年的战争,摧毁了大部分教育基础设施。1996年颁布的禁止妇女接受教育和就业的法律,进一步削弱了教育系统。颁布禁令之前,女性教师占全国教师的70%左右。男性的识字率约35%;女性识字率约20%。随着塔利班的倒台,妇女开始作为学生和老师,重返学校。 在阿富汗的教育系統 () 2001年以来阿富汗的教育状况有所改善。

Sourced through Scoop.it from: globserver.cn

See on Scoop.itglObserver Asia

Author: globserver

Director of Eyecom china

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s